Plánované poznávací zájezdy v roce 2020:

11. 1. 2020 – DRÁŽĎANY

 - povánoční nákupy nejen v PRIMARKU. Cena dopravy 450 Kč. Velké povánoční výprodeje všeho zboží. Odjezd ráno z Prahy. Návrat večer dle dohody.

 

18. 1. 2020 - TROPICAL ISLAND

 - aquapark vybudovaný malajskou společností. Tropický park s pralesem, písečnými plážemi a mořem. Najdete zde vodopády, vířivky, sauny, tobogány a další atrakce. Cena děti do 15 let 1.600 Kč, dospělý 1.800 Kč. V ceně je doprava a vstupy na všechny atrakce mimo saunu. Odjezd hodně brzy ráno z Prahy.

 

15. 2. 2020 - PAŘÍŽ – VALENTÝN

 - chcete originálně vyznat lásku nebo se jen tak procházet ulicemi romantické Paříže? Návštěva Vítězného oblouku, Sacré-Coeur, Eiffelovy věže a další památky. Cena 2.790 Kč obsahuje dopravu, průvodce a základní pojištění. Celý den v Paříži. Odjezd v pátek večer z Prahy. Příjezd v neděli odpoledne.

 

22. 2. 2020 - TROPICAL ISLAND

- aquapark vybudovaný malajskou společností. Tropický park s pralesem, písečnými plážemi a mořem. Najdete zde vodopády, vířivky, sauny, tobogány a další atrakce. Cena děti do 15 let 1.600 Kč, dospělý 1.800 Kč. V ceně je doprava a vstupy na všechny atrakce mimo saunu. Odjezd hodně brzy ráno z Prahy.

 

28. 3. 2020 - ORCHIDEJE – DRÁŽĎANY

 - každoroční velikonoční výstava v Drážďanech je jednou z největších a nejkrásnějších výstav orchidejí v Evropě. 350 vystavovatelů ze čtyř kontinentů představí na ploše 5000 m2 více jak 20000 rostlin a 100000 květů. Máte jedinečnou možnost zakoupit různé odrůdy orchidejí, které v běžných květinářstvích nenabízejí. V areálu výstaviště bude doprovodný program, uvidíte a můžete si zakoupit velikonočních dekorace, řemeslné výrobky i zahrádkářské potřeby. Odpoledne volný program na nákupy či na prohlídku historického centra. Cena dopravy 450 Kč. Vstupné 6,5 Euro. Odjezd z Prahy.

 

1. + 2. 5. 2020 - VÍDEŇ – DVOUDENNÍ

 -  v pátek navštívíme Dům moří, plný obrovských akvárií a terárií s vyhlídkovou terasou nad Vídní. Následuje zábavní park Práter a cestou k němu, přes centrum Vídně, můžeme navštívit Katedrálu Sv. Štěpána, Kostel Sv. Karla, Belveder, budovu parlamentu, Pavilon Secese a Hofburg, významné a krásné historické památky, většinou zapsány v listině světového dědictví Unesco. Zajímavý je i Hundertwasserhaus. Možno cestou do penzionu navštívit nákupní centrum Primark.

  Ubytování je ve standartním penzionu ve dvou i třílůžkových pokojích se sociálním zařízením a kuchyňkou. Možno i pro jednoho samostatně.
 V sobotu, pokud bude otevřen provoz největšího podzemního jezera, navštívíme nádherné prostory Seegrotte a pak Sissin zámek Franzensburg, kde se můžeme projet po jezeře na různých lodích a lodičkách, většinou pro 4 osoby. Sobotní odpoledne bude patřit továrně na čokoládu a nákup v jejich speciální prodejně s ochutnávkou výrobků. Odjezd z Prahy. Cena dopravy 1.000 Kč.

 

8. + 9. 5. 2020 - VÍDEŇ – DVOUDENNÍ

 -  v pátek navštívíme Dům moří, plný obrovských akvárií a terárií s vyhlídkovou terasou nad Vídní. Následuje zábavní park Práter a cestou k němu, přes centrum Vídně, můžeme navštívit Katedrálu Sv. Štěpána, Kostel Sv. Karla, Belveder, budovu parlamentu, Pavilon Secese a Hofburg, významné a krásné historické památky, většinou zapsány v listině Unesco. Zajímavý je i Hundertwasserhaus. Možno cestou do penzionu navštívit nákupní centrum Primark.
 Ubytování je ve standartním penzionu ve dvou i třílůžkových pokojích se sociálním zařízením a kuchyňkou. Možno i pro jednoho samostatně.
 V sobotu, pokud bude otevřen provoz největšího podzemního jezera, navštívíme nádherné prostory Seegrotte a pak Sissin zámek Franzensburg, kde se můžeme projet po jezeře na různých lodích a lodičkách, většinou pro 4 osoby. Sobotní odpoledne bude patřit továrně na čokoládu a nákup v jejich speciální prodejně s ochutnávkou výrobků. Odjezd z Prahy. Cena dopravy 1.000 Kč.

 

16. 5. 2020 – BERLÍN

 - hlavní město Spolkové republiky Německo. Braniborská brána, Berlínská televizní věž, Hraniční přechod, Říšský sněm, Muzejní ostrov, Berlínská zeď, Muzeum DDR, Obchodní dům západu atd... Cena zájezdu 1.000 Kč. Odjezd z Prahy.

 

23. 5. 2020 - ŚWIDNICA + KSIAZ + OSÓWKA

 - výlet na tajuplná místa minulosti a za krásami Dolního Slezska - tajemné podzemní město Osówka, největší zámek Dolního Slezska zámek Ksiaz, přezdívaný jako polské Versailles a starobylé město Świdnica. Vydáme se po stopách jednoho z největších tajemství III. říše, projektu „Riese“. Navštívíme jeden z nejkrásnějších zámků v Polsku, zámek Ksiaz u Walbrzychu a také historické město Świdnica s „kostelem míru“, který je zapsaný na listině světového dědictví UNESCO. Cena dopravy 1.500 Kč. Odjezd z Prahy.

 

30. 5. 2020 - ENERGYLANDIA
- největší zábavní park v Polsku. Odjezd ve 4,00 hod. ráno, návrat po půlnoci. V ceně 1.800 Kč   je zahrnuta doprava dálkovým autobusem, pojištění a vstupné do lunaparku na všechny atrakce. Odjezd z Prahy.

 

6. 6. 2020 – DACHSTEIN

 - nejkrásnější místo rakouských Alp. Během jednoho dne budeme kráčet po ledu silném až 25 metrů a žasnout nad výhledem nad 400 metrů hlubokou propastí. Nejdříve vyjedeme lanovkou k zastávce Schönbergalm a prozkoumáme Ledovou a Mamutí jeskyni. Poslední doba ledová v nich zanechala pozoruhodné ledovce i nádherně zmrzlé vodopády. Odpoledne lanovkou popojedeme na vrchol Krippensteinu, kde se nachází slavná vyhlídka Pět prstů. Je tu 5 vyhlídkových lávek a uvidíte odsud Dachstein v celé jeho kráse, včetně obou ledovců a jezera Halstätter See. V ceně zájezdu 1.500 Kč je doprava a služby průvodce. Výjezd lanovkou a vstupy se doplácí. Autobus jede z Prahy.

 

13. 6. 2020 – VÍDEŇ

 - navštívíme Dům moří, plný obrovských akvárií a terárií s vyhlídkovou terasou nad Vídní. Následuje zábavní park Práter a cestou k němu, přes centrum Vídně, můžeme navštívit Katedrálu Sv. Štěpána, Kostel Sv. Karla, Belveder, budovu parlamentu, Pavilon Secese a Hofburg, významné a krásné historické památky, většinou zapsány v Unesco. Zajímavý je i Hundertwasserhaus. Odjezd brzy ráno z Prahy. Cena dopravy 1.000 Kč.

 

20. 6. 2020 - DELFINÁRIUM NORIMBERK a PLAYMOBIL

 - objevte delfíny a obrovské kapustňáky. Denně několik vystoupení delfínů a lachtanů. Cena dopravy je 1.000 Kč. Vstupné do ZOO (v ceně je i delfinárium) je 13,50 Euro dospělý a 6,5 Euro děti od 4-13 let. Pokud nechcete ZOO,  je tu historické město Norimberk s Císařským hradem a mnoha památkami. Hned vedle se nachází obec Zirndorf se zábavným parkem Playmobil pro celou rodinu. Vstupné 10 Euro. Odjezd z Prahy.

 

27. 6. 2020 – LEGOLAND

  - jednodenní výlet pro malé i velké, kteří si rádi hrají a mají chuť se pořádně vyřádit. Legoland v Gunzburgu. Odjezd ve 4,00 hod. ráno, návrat po půlnoci. V ceně 1.500 Kč je zahrnuta doprava dálkovým autobusem, pojištění a vstupné do Legolandu na všechny atrakce. Odjezd z Prahy. Zajistíme dozor nad samostatnou mládeží s pasem nebo s OP.

 

4. 7 2020 - ORLÍ HNÍZDO

  - návštěva malebných bavorských Alp s prohlídkou Obersalzbergu, místa, kde Hitler projednával se zahraničními státníky anexi Rakouska a rozbití Československa, s možností prohlédnout si Hitlerovo „Orlí hnízdo”, část přístupných nacistických bunkrů a základy Berghofu, bývalého Hitlerova sídla v Obersalzbergu. Návštěva solných dolů a večer prohlídka historického Salzburgu. V ceně 1.500 Kč je doprava a pojištění. Vstupy se platí zvlášť. Odjezd z Prahy.

11. 7. 2020 – NEUSCHWANSTEIN

 - byl vybudován ve slohu pozdně románských hradů 13. století. Pro jeho umístění zvolil král Ludvík II. nepřístupnou skálu (965 metrů nad mořem) s nádherným výhledem na Alpy. Kromě tohoto světově známého zámku postavil bavorský král Ludvík II také další paláce, včetně zámku Linderhof, který je unikátním příkladem spojení romantické barokní architektury z doby francouzského absolutismu. Postavil ho poté, co jako mladý navštívil Francii, Chrám Slunce a Nové Versailles. Tři špičkové zámky za jeden den. Cena dopravy 1.500 Kč. Odjezd v brzkých ranních hodinách z Prahy. Vstupné do zámků 11 a 7,5 Euro. Koňský povoz 6 Euro nahoru a 3 Euro dolů.

 

18. 7. 2020 – ENERGYLANDIA

 - největší zábavní park v Polsku. Odjezd ve 4,00 hod. ráno, návrat po půlnoci. V ceně 1.800 Kč   je zahrnuta doprava dálkovým autobusem, pojištění a vstupné do lunaparku na všechny atrakce. Odjezd z Prahy.

 

25. 7. 2020 – LEGOLAND

  - jednodenní výlet pro malé i velké, kteří si rádi hrají a mají chuť se pořádně vyřádit. Legoland v Gunzburgu. Odjezd ve 4,00 hod. ráno, návrat po půlnoci. V ceně 1.500 Kč je zahrnuta doprava dálkovým autobusem, pojištění a vstupné do Legolandu na všechny atrakce. Odjezd z Prahy. Zajistíme dozor nad samostatnou mládeží s pasem nebo s OP.

 

1. 8. 2020 – PAŘÍŽ

 - prohlídka historického centra města, Eiffelovka, Invalidovna, Champs-Elysées, Louvre, Notre-Dame, Vítězný oblouk, Moulin Rouge, Mount Marre a další památky. Cena zájezdu je 2.790 Kč. Jedeme v pátek navečer autobusem z Prahy. Velmi únavné cestování - nevhodné pro děti.

 

8. 8. 2019 - HERRENCHIEMSEE – SALZBURG

 - zámek, nacházející se na stejnojmenném ostrově, ležícím na Chiemském jezeře v jižním Bavorsku. Jeho budovu nechal postavit bavorský král Ludvík II. podle vzoru francouzského zámku Versailles v letech 1878 –1886. Zámek byl posledním z několika stavebních projektů Ludvíka II., on sám zde bydlel pouze několik dní. Po jeho smrti v roce 1886 se v další plánované stavbě nepokračovalo a Herrenchiemsee je dodnes nedokončený. Zrcadlová síň je zde delší než ve Versailles, dohromady měří 75 metrů. V koupelně se nachází vana s objemem 7 tisíc litrů vody, která je ohřívána topením pod mramorovou podlahou. Přímo v srdci města Salzburgu se zvedají úchvatné příkré skály s pevností Hohensalzburg. Návštěva tohoto největšího dokonale zachovalého pevnostního hradu ve Střední Evropě je nejlepší předehrou k poznání Salzburku. Cena dopravy 1.500 Kč. Odjezd v brzkých ranních hodinách z Prahy.

 

28. 9. 2020 – LEGOLAND

  - jednodenní výlet pro malé i velké, kteří si rádi hrají a mají chuť se pořádně vyřádit. Legoland v Gunzburgu. Odjezd ve 4,00 hod. ráno, návrat po půlnoci. V ceně 1.500 Kč je zahrnuta doprava dálkovým autobusem, pojištění a vstupné do Legolandu na všechny atrakce. Odjezd z Prahy. Zajistíme dozor nad samostatnou mládeží s pasem nebo s OP.

Další zájezdy doplníme dle nabídky, tak jak v průběhu roku přijde.

Zájezdy pořádáme ve spolupráci s agenturou Pilnaj pro naše členy a jejich doprovod, v případě dostatku volných míst i pro naše příznivce a známé našich členů.

Přihlášky na akci zadáváme až po zaplacení (každý pátek v kanceláři v Motole 9´30-15hod na adrese – Plzeňská 217/101 Praha 5 – stanice TRAM 9 a 10 vozovna Motol – hlavní budova- v přízemí)

Účast dětí konzultujte předem, ne všechny zájezdy jsou kvůli únavě z dlouhé cesty či kvůli obtížnosti pochodů vhodné. Domácí mazlíčci nejsou povoleni. Kočárek ani sedačku nepřevážíme. Přestávky na WC jsou při cestě v intervalech cca tři hodiny, vždy na příhodných místech u benzínky. Některá WC jsou zpoplatněna, zvláště v cizině je to pravidlem.

Platba možná:

·       v hotovosti (kdokoli, kdykoli),

·        převodem na účet (kdokoli, kdykoli , poté co sdělíme na požádání číslo účtu vč. var. symbolu, který je nutný zadat také)

·         odpisem z členského bonusu (mohou jen členové platící srážkou z platu 1%, a jen pokud mají aktivní výši čl. bonusu)

v poukázkách flexipass (pak je ale vyšší cena o marži firmy sodex-ho a o bankovní poplatek – např.: u ceny do 500 jde o sumu +50 Kč, u ceny do 1.000 jde o sumu +75 Kč, u ceny do 1.500 jde o sumu +100 Kč, u ceny do 2.000 jde o +125 Kč, u ceny do 2.500 jde o +150 Kč a u ceny nad 2.500 jde o +200 Kč). Ve flexipass mohou platit pouze členové Odborové rady (a v ní všech sdružených OO).

 

Cenu je možné ponížit o příspěvek (dotaci), pokud dojde ke schválení dané akce jako oficiální akci dané sekce (či sdružené OO). Informujte se na tuto možnost u vašich funkcionářů. Hromadnou akcí je možné vyhlásit jako akci, pouze nad limit pět členů dané sekce (sdružené OO). Akce je poté vyhlášena -se slevou- i pro další členy.

 

STORNO: PLATBU VRACÍME POUZE PŘI OBSAZENÍ MÍSTA NÁHRADNÍKEM – čím dříve svou neúčast nahlásíte, tím větší šance, že se toto dané místo ještě obsadí. Pokud se již nepodaří místo obsadit, pak platba propadá.