Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Sokolovská 42/217, Vysočany, 190 00 Praha 9

 

 

Jednání zaměstnavatele se zástupci odborových organizací, dne 21. 4. 2022

ve velké zasedací místnosti vnitrobloku Sokolovská 42/217, Praha 9.

 

Program jednání:

 

1.    Diskuse s GŘ

na jednání byl účasten i náměstek primátora pro životné prostředí, člen Dozorčí rady DP (na radnici za starosty a nezávislé). Hovořil o výstavbě tram tratí a rozšiřování trolejbusové dopravy. Do 2030 má být v DPP 75% nových autobusů. Zmínil se o volbách na Radnici. V Praze je více než 100tisíc Ukrajinců. Předpokládá, že většina jich tu již zůstane. Ale doufá, že budou pro ČR přínosem. Hovořil o inflaci, která bude více než 10%. Dohoda o mzdách nebude jednoduchá. Všem zam. by měla být vyplacena mimořádná odměna 5.000 Kč s výplatou a to před létem. Představenstvo to projedná. Výplata bude za květen.

Podle pers. ředitele DPP počítá s možností zařadit Ukrajince do pozic řidičů (až se naučí Česky). Diskuze o změnách pozic (šířených médii) v představenstvu jsou fámy.

Dotaz ohledně zdražení jízdenek- neuvažuje se zatím, možná po volbách, určitě dojde ke změnám ve slevách.

Ptám se, jaký je plán města a jaká bude vymáhána preference MHD po předpokládaném kolapsu na Barrandově..(most). Zda v centru bude posílena Policie, aby vyhrazené tramvajové a autobusové pruhy hlídala (například most legií, Plzeňská ulice). Vědí o problému a chápou jej, je ale problém s lidma… chybí 700 policistů a 400 městských... část se také nyní stará o výdej dávek Ukrajincům.

Miliardy bude stát město trasa D metra.

 

2.     Informace – Aktuální situace COVID-19  - bezpečnostní ředitel – info o ukončení nošení respirátorů v MHD.

 

 

3.     Flash Report – Diskutuji o problémech v dopravě a žádám opatření k zajištění průjezdnosti ulic pro MHD po uzavření Barr. mostu, Proběhla diskuze o uzavírkách. Za zajímavost stojí, že po IQ je DPP v plusu… asi zvýšený nákup celoročních kuponů. I proto si může DPP dovolit vyplatit mimořádné odměny.

                                                                                                        ředitelé

 

4.     Kontrola Zápisu č. 3 z PJ ze dne 24. 3. 2022 – Probrány odpovědi na interpelace z předchozího jednání. Máte-li dotaz a potřebujete něco zjistit, napiště nám na info@zoosdmotol.cz

                                                                                                       

 

5.       Diskuse   -různé podněty